flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Нововолинському міському суді Волинської області

15 березня 2021, 08:36

У Нововолинському міському суді Волинської області 15 березня 2021 року проведено День відкритих дверей.

Такий захід проводиться з метою набуття учнями навчального закладу необхідних знань про діяльність та організацію роботи місцевого суду, підвищення рівня поінформованості про право кожного громадянина на звернення до суду, а також для підвищення рівня правової культури і правової освіти молоді, формування у них поваги до права та важливості професії правника.

 Захід проведений з ініціативи керівника апарату Нововолинського міського суду Волинської області Палійчука А.В. та працівників міської бібліотеки, за  їх участю, спільно з директором Нововолинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 для учнів 10-го класу.

 

Участь у заході прийняли  учні 10-го класу  ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 спільно з директором школи Трофимчуком Сергієм Олексійовичем.

         

 

Гідом для учнів стала помічник судді Лещук О.М., яка зустріла школярів та розпочала ознайомлення з роботою суду зсередини.

Розпочинаючи даний захід було стисло  ознайомлено учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначено, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

           

Першим кроком цього ознайомлення став пропускний пункт до приміщення суду, на вході, який облаштований металодетектором. Ознайомила з правилами пропуску осіб до приміщення суду, з інформаційними стендами, що знаходяться біля охорони, та розповіла про їх значення та необхідність.   

Далі школярам проведено екскурсію приміщенням суду.

У канцелярії суду секретар суду Челак І.П.  розповіла як реєструється поштова кореспонденція, яка надходить на адресу суду.

 

Школярі мали можливість ознайомитись з роботою архіву суду. Архіваріус Витковець К.В. розповіла про порядок зберігання та знищення  судових справ. Підкреслила, що завданням архівної справи є забезпечення збереженості  архівних документів.

                                                                                                                                                         

 

Далі школярі відвідали залу судового засідання, де мали можливість побачити загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

При зустрічі з школярами голова суду Ференс-Піжук Орися Романівна розповіла  про основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, про структуру та організацію роботи суду.

         

Наприкінці заходу зі школярами була проведена бесіда у формі  питання-відповідь.

Захід був проведений з застосуванням всіх засобів безпеки з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).