flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розклад судових засідань, пов'язаних зі збройним конфліктом в Україні

27 липня 2022, 13:52

ДСА України надає розклад судових засідань, пов'язаних зі збройним конфліктом в Україні, який підготували журналісти і правники Медійної ініціативи за права людини (МІПЛ).

Медійна ініціатива за права людини - це українська неурядова організація, започаткована у вересні 2016 року журналістками Марією Томак та Ольгою Решетиловою. Метою створення організації було поєднання журналістики та правозахисної діяльності для реагування на порушення прав людини в Україні, що виникають внаслідок російської агресії проти України.

Відразу після створення організації основною діяльністю МІПЛ були журналістські розслідування порушень прав людини з подальшим адвокаційним супроводом справ, але надалі пріоритетною для організації стала саме адвокація. Для команди було важливо не лише говорити про проблеми порушень прав людини в окупованому Криму, ОРДЛО та зоні бойових дій, а передусім впливати на їх вирішення та спонукати належну реакцію на них як на національному, так і на міжнародному рівнях.

З початком збройної агресії росії проти України одним з основних напрямків діяльності МІПЛ стало дослідження здійснення правосуддя у зв’язку зі збройним конфліктом в Україні: аналіз та привернення уваги до ключових процесів в українських судах та проблем досудового слідства щодо війни, залучення журналістів до активнішого висвітлення цієї теми.

До Вашої уваги перелік судових засідань, пов'язаних зі збройним конфліктом в Україні на тижні з 25 по 29 липня 2022 року у судах України та Києва.

1) розклад засідань у судах України;

2) розклад засідань у судах м. Київ.

Пресслужба ДСА України